Refleks

I år ville vi ta med noe fra Norge som vi har nytte av her - og som vi tror de har veldig nytte av i India.
I fjor syntes vi trafikken var rimelig skummel - der folk og kjøretøy farter rundt i gatene uten så mye trafikklys eller med lys generelt. Vi syntes trafikkbildet ble uoversiktlig og spesielt på natta var det veldig skummelt å bevege seg i trafikken. Plustelig dukket det opp folk midt i gatene som ingen så - før vi var helt innpå.

Vi fant ut at det måtte da være en god ide å ta med refleks? 
Så vi startet en liten "innsamlingsaksjon" før vi dro til India denne gangen. Vi kontaktet Blå kors også - for vi så at de hadde så flotte reflekser til salgs på diverse utsalgssteder. De syntes vår ide var flott og støttet oss med å sende mange forskjellige typer reflekser. Frisørkjeden Agaton Sax i Trondheim ga oss også reklamereflekser til å snappe på hender og føtter. Private ga oss refleksvester som de hadde til overs i skuffene.

Vi fikk totalt en haug av reflekser - som vi tok med til de skolene vi skulle besøke i Karnataka-området.

Utdeling av reflekser på CWC sitt hovedkontor
Vi hadde også med en orange skolesekk - for å fortelle at når elevene begynner på skolen i Trondheim - får de alle en flott skolesekk med reflekser på fra kommunen i samarbeid med Trygg Trafikk. Disse sekkene viser at her kommer et barn som nettopp har begynt på skolen - og som kan være alene i trafikken på vei til og fra skolen. 
CWC likte veldig godt denne ideen med å vises i trafikken. Fra før er det kun politi og andre voksne i jobb som har reflekser på.

Dette bildet viser en refleks under bordet - slik at vi kunne forklare hvordan den lyser opp i mørket. Vi hang opp disse morsomme dukke-refleksene i trærne på kvelden - for å vise at de lyser opp av seg selv. De voksne lurte på om det var radonstråling som gjorde at de lyste i mørket. Vi forklarte så godt vi kunne at det er materialet som lyser tilbake når det kommer lys på det.


Ungene elsket selvsagt refleksene. 
Det kan du se mer bilder av ved å klikke på denne linken;

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer blir lest før visning på bloggen.